Agenda

Brabants Barrel Aged Bierfestival

Zaterdag 26 maart 2022 13:00 - zaterdag 26 maart 2022 20:00 (CET)

Conferentiecentrum & leerhotel Bovendonk

 

In navolging van 3 edities Brabants Barrel Aged Bierfestival in Hoeven. Volgt er op 26 maart 2022 een tweede editie van het winterse Barrel Aged Bierfestival in de knusse en historische Refter-/Seminariezaal van het seminarie. Ook voor dit festival slaan Conferentiecentrum & Hotel Bovendonk de handen ineen met Brouwerij 't Meuleneind uit Hoeven.

 

BARREL AGED BIER

Dat Barrel Aged bier populair is valt niet te betwisten. Kleine én grote brouwerijen durven steeds meer te experimenteren met smaakcombinaties en brouwtechnieken. Barrel Aged bier is daar een van de mooie resultaten van. Na het brouwproces wordt het bier niet in stalen vaten gelagerd, maar in houten vaten waar eerder whisky, port, sherry of tequila heeft gerijpt. Door deze vaten te hergebruiken ontstaat een bijzondere smaakcombinatie tussen het bier en een vleugje whisky, port of sherry. Het rijpen van de bieren duurt ongeveer een jaar om de beste resultaten de krijgen. Tijdens het rijpingsproces komt er veel tannine, vanille en andere zoete aroma’s vanuit het hout van het vat bij het bier.

 

BRABANTS BARREL AGED BIERFESTIVAL

Brouwerij 't Meuleneind heeft bij Brouwerijen uit heel Brabant de beste en meest bijzondere, vaak in beperkte oplage gebrouwen Barrel Aged bieren geselecteerd voor dit winterse festival. Zo’n 45 verschillende Barrel Aged Bieren zijn er te proeven op 26 maart 2022.

 


Uiteraard houden wij ons aan de COVID-maatregelen. T.z.t. zullen wij jullie informeren over de mogelijkheden. Gaat het evenement niet door? Dan stellen wij i.p.v. een terugbetaling een bierpakket samen met de reeds ingekochte bieren.

 

 

Tickets

 

Standaard ticket: € 26,00

4 munten, proefglas, boekje en pen

 

XL ticket: € 35,00

6 munten, proefglas, boekje en pen

 

Bekijk het evenement op onze social media

 

Bestel tickets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rondleidingen 2022
Meer over de historie en architectuur van  monument Bovendonk weten? De gidsen van Bovendonk geven regelmatig een rondleiding in en om Bovendonk. Meer informatie