1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Menukaart Lunch & Diner Brasserie Bovendonk

Brasserie Bovendonk 
Welkom bij Brasserie Bovendonk!
U kunt 7 dagen per week bij ons binnenlopen voor lunch, borrel, diner of gewoon een kopje koffie. Om te reserveren kunt u bellen met 0165- 507550 of een mail sturen naar frontoffice@bovendonk.nl.

De brasserie ligt aan de voorzijde van Klooster Bovendonk en heeft een terras aan de voorzijde van het monumentale pand. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid en de mogelijkheid om fietsen te parkeren en E-Bikes op te laden.

 

LUNCH

Soep van de dag | 4½ 
Dagelijks wisselende soep

Tosti | 6
Grof gesneden brood met achterham en kaas

Warm vlees | 9
Boerenbrood met vers gesneden warme fricandeau en mosterd honingdressing

Uitsmijter ham/kaas | 7½
Boerenbrood met gebakken 3 eieren

Omelet | 9½
Met ham, kaas of champignons

Garnalenkroketjes | 10
Twee garnalenkroketjes met boerenbrood en gefrituurde peterselie

Brie | 8
Gesmolten brie op boerenbrood met pecannoten, appelstroop en aardbei-peperdressing

12-uurtje | 12
Onze huisgemaakte dagsoep, broodsneden met spiegelei, Bourgondische kroket en sla 

Saté met brood of frites | 14
Kipsaté met pindasaus, seroendeng, atjar en kroepoek

Biefstuk met brood of frites | 19
Kogelbiefstuk met zachte peperroomsaus

Bovendonk Burger | 15
Huisgemaakte burger op een broodje met frisse sla, 
tomaat, ui, spek en een gebakken ei


DINER

Cuypers menu | 25
Wisselend menu. Luxe soep of voorgerecht, hoofdgerecht (vlees of vis) en dessert.
Vraag ons naar de keuze van vandaag!

Voorgerechten

Soep van de dag | 4½ 
Dagelijks wisselende soep

Bovendonk salade | 11½  
Gemengde salade met geitenkaas (omwikkeld met spek), appel, noten en honing mosterddressing        

Salade met gerookte zalm | 13½
Met gerookte zalm, avocado, komkommer, zongedroogde tomaatjes en dilledressing

Carpaccio | 12½
Klassieke rundercarpaccio met truffelmayonaise, kappertjes, rode ui, pijnboompitten, Parmezaan en rucola

Brood met smeersels | 3½
Versgebakken brood met diverse smeersels


Hoofdgerechten
Al onze vlees- en visgerechten worden geserveerd met gemengde salade, 
verse groenten en aardappelgarnituur

Bovendonk Burger | 15
Huisgemaakte runderburger op een broodje met frisse sla, tomaat, ui, spek en een gebakken ei

Saté | 14
Kipsaté met pindasaus, seroendeng, atjar en kroepoek

Biefstuk | 19
Kogelbiefstuk met zachte peperroomsaus

Varkenshaas | 19
Varkenshaas met champignonroomsaus

Spareribs | 17
Met salade, bbq- en knoflooksaus en Vlaamse frieten

Schnitzel | 17
In de pan gebakken varkensschnitzel met zigeunersaus

Maaltijdsalade | 13½
Frisse salade met lauwwarme brie, tomaat, noten en aardbeien-peperdressing. Met brood of aardappelgarnituur

Fish & chips | 16
Gepaneerde kabeljauwfilet met huisgemaakte remouladesaus

Zalm | 19
Op de huid gebakken zalmfilet met een zachte hollandaisesaus

Tong | 20
Tongfilet met witte wijnsaus en groene kruiden

Supplement
Portie frites met saus (2 pers.) | 3½
Gemengde salade (2 pers.) | 3½


DESSERT

Traditioneel sorbetijs | 7½
Aardbeien- en vanille ijs met slagroom, vers fruit en aardbeiensaus

Dame Blanche | 6½
Vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom

Merengue longueur | 6½
Met rood fruit

Kaasplankje | 12
Diverse soorten kaas met chutney, noten en brood
Inclusief een proefglaasje uit onderstaand assortiment:

Voor bij het dessert | 5
- Bacalhôa Moscatel Roxo de Setúbal, 5 anos,
- Banyuls Dore Doux,
- Pedro Ximenez Gonzalez Byass Jerez of            
- Taylor’s 20 year old tawny port                       


BORRELKAART

Tapasplank  (voor 2 à 3 pers.) | 17½ 
Olijven, Italiaanse worst, kaas, verschillende soorten ham, brood met smeersels, chickenwings en uienringen    

Borrelmix | 6½
Met sausjes, 12 stuks

Bitterballen | 4½
De echte “Van Dobben”, 6 stuks, met mosterdsaus

Brood met smeersels | 3½
Versgebakken brood met diverse smeersels

Borrelgarnituurplateau (2 pers.) | 12½
Diverse minisnacks, bitterballen, kaas en worst

Kaasplankje | 9½
Diverse soorten kaas, chutney, noten, druiven en brood
Tip: Heerlijk met een glaasje Pedro Ximenez Sherry