1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Menukaart

Brasserie Bovendonk 

Welkom bij Brasserie Bovendonk!
U kunt 7 dagen per week bij ons binnenlopen voor lunch, borrel, diner of gewoon een kopje koffie. Om te reserveren kunt u bellen met 0165- 507550 of een mail sturen naar frontoffice@bovendonk.nl

LUNCH

Soep van de dag | 4½
Dagelijks wisselende soep

Tosti | 6
Grof gesneden brood met achterham en kaas

Warm vlees | 9
Boerenbrood met vers gesneden warme fricandeau en mosterd honingdressing

Uitsmijter ham/kaas | 7½
Boerenbrood met gebakken 3 eieren

Garnalenkroketjes | 10
Twee garnalenkroketjes met boerenbrood en gefrituurde peterselie

Brie | 8
Gesmolten brie op boerenbrood met pecannoten, appelstroop en aardbei-peperdressing

12-uurtje | 12
Onze huisgemaakte dagsoep, broodsneden met spiegelei, Bourgondische kroket en sla 

Saté met brood of frites | 14
Kipsaté met pindasaus, seroendeng, atjar en
kroepoek

Biefstuk met brood of frites | 19
Kogelbiefstuk met zachte peperroomsaus

Bovendonk Burger | 15
Huisgemaakte burger op een broodje met frisse sla,
tomaat, ui, spek en een gebakken ei


DINER

Chef’s Choice | 27½
Wisselend 3-gangenmenu, u kunt kiezen uit vis of vlees

Voorgerechten

Soep van de dag | 4½
Dagelijks wisselende soep

Bovendonk salade | 11½  
Gemengde salade met geitenkaas (omwikkeld met spek), appel, noten en honing mosterddressing        

Salade met gerookte zalm | 13½
Met gerookte zalm, avocado, komkommer, zongedroogde tomaatjes en dilledressing

Carpaccio | 12½
Klassieke rundercarpaccio met truffelmayonaise, kappertjes, rode ui, pijnboompitten, Parmezaan en rucola

Brood met smeersels | 3½
Versgebakken brood met diverse smeersels


Hoofdgerechten

Al onze vlees- en visgerechten worden geserveerd met gemengde salade,
verse groenten en aardappelgarnituur

Bovendonk Burger | 15
Huisgemaakte runderburger op een broodje met frisse sla, tomaat, ui, spek en een gebakken ei

Saté | 14
Kipsaté met pindasaus, seroendeng, atjar en kroepoek

Biefstuk | 19
Kogelbiefstuk met zachte peperroomsaus

Varkenshaas | 19
Varkenshaas met champignonroomsaus

Spareribs | 17
Met salade, bbq- en knoflooksaus en Vlaamse frieten

Schnitzel | 17
In de pan gebakken varkensschnitzel met zigeunersaus

Maaltijdsalade | 13½
Frisse salade met lauwwarme brie, tomaat, noten en aardbeien-peperdressing. Met brood of aardappelgarnituur

Fish & chips | 16
Gepaneerde kabeljauwfilet met huisgemaakte remouladesaus

Zalm | 19
Op de huid gebakken zalmfilet met een zachte hollandaisesaus

Tong | 20
Tongfilet met witte wijnsaus en groene kruiden

Supplement
Portie frites met saus (2 pers.) | 3½
Gemengde salade (2 pers.) | 3½


Desserts

Dame Blanche | 6½
Vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom

Tarte tatin | 5½

Crème brûlee | 6
Klassieke crème brûlee met een vleugje zoethout

Kaasplankje | 12
Diverse soorten kaas met chutney, noten en brood
Inclusief een proefglaasje uit onderstaand assortiment:

Voor bij het dessert | 5
- Bacalhôa Moscatel Roxo de Setúbal, 5 anos,
- Banyuls Dore Doux,
- Pedro Ximenez Gonzalez Byass Jerez of            
- Taylor’s 20 year old tawny port                       


BORRELKAART

Tapasplank  (voor 2 à 3 pers.) | 17½ 
Olijven, Italiaanse worst, kaas, verschillende soorten ham, brood met smeersels, chickenwings en uienringen    

Borrelmix | 6½
Met sausjes, 12 stuks

Bitterballen | 4½
De echte “Van Dobben”, 6 stuks, met mosterdsaus

Brood met smeersels | 3½
Versgebakken brood met diverse smeersels

Borrelgarnituurplateau (2 pers.) | 12½
Diverse minisnacks, bitterballen, kaas en worst

Kaasplankje | 9½
Diverse soorten kaas, chutney, noten, druiven en brood
Tip: Heerlijk met een glaasje Pedro Ximenez Sherry