FIETSVIERDAAGSE 9-10-11-12 MEI 2024
Conferentiecentrum Bovendonk
Discount slider image

FIETSVIERDAAGSE 9-10-11-12 MEI 2024

Bovendonk heeft dit jaar opnieuw de leukste fiets-arrangementen voor jouw hemelvaart weekend! Begin je fietsavontuur bij ons historisch verblijf, ontdek prachtige routes in de omgeving van Halderberge en geniet van speciale arrangementen die perfect aansluiten op jouw ervaring. Na een dag vol ontdekkingen, ontspan en verblijf comfortabel bij Bovendonk. Reserveer snel voor 1- of 2-persoonskamers voordat ze allemaal vergeven zijn!

 

En alsof dat nog niet genoeg is, herintroduceren we een geliefde traditie: de BBQ op zaterdag! Verrijk jouw weekend met heerlijke smaken en gezelligheid. Schrijf je snel in door een e-mail te sturen naar frontoffice@bovendonk.nl en verzeker jezelf van een plekje bij dit culinaire samenzijn. Maak je weekend compleet met de warmte van goed gezelschap en de heerlijke aroma's van onze barbecue!

Duurzaamheid en MVO

Bij Bovendonk doen wij er alles aan om uw verblijf tot een succes te maken en wel op een zeer duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. Als duurzame- en MVO- vergaderlocatie staan we midden in de samenleving en beperken we onze ecologische voetdruk waar mogelijk.

Duurzame vergaderlocatie regio Breda

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen bewust voor een duurzame vergaderlocatie of evenementenlocatie voor bijeenkomsten en evenementen Conferentiecentrum & Hotel Bovendonk, in Hoeven, tussen Breda en Roosendaal is zo'n duurzame locatie. In de dagelijkse bedrijfsvoering houden we waar mogelijk rekening met mens, maatschappij en milieu. Bekijk de mogelijkheden voor een duurzame bijeenkomst op Bovendonk.

Onze voorbeelden van duurzaam ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid:

 • Bovendonk zuivert haar eigen water.
 • Samenwerking met WVS en SDW. Deze organisaties ondersteunen mensen met een (arbeids-)beperking of ontwikkelingsachterstand bij arbeid
 • Er wordt enkel gebruik gemaakt van Fair Trade thee en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale producten
 • Kranen in de hotelkamers zijn door middel van perlators waterbesparend gemaakt, zonder effectverlies.
 • De hotelkamers beschikken over een pasjessysteem waardoor elektriciteit niet onnodig actief blijft. 
 • Bovendonk is een erkend leerbedrijf met o.a. samenwerkingen met Markland, Curio College & de Rooi Pannen. 

MVO-Verklaring Conferentiecentrum & Hotel Bovendonk

Wij zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de omgeving en de maatschappij en willen hierin zodanig handelen, dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft. Dit doen wij door duurzaamheid steeds verder te integreren in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.

Om dit te realiseren maken we bewuste keuzes en zoeken een balans tussen mensen, planeet en resultaat. Dit is een proces, geen eindbestemming. We zijn continue op zoek naar haalbare stappen om deze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons bedrijf vorm te geven. Om dit te bereiken geven we uitvoering aan de volgende maatregelen:

 • Wij houden ons actief op de hoogte van MVO-ontwikkelingen binnen ons vak en leveren een active bijdrage aan de overdracht van onze kennis hierover aan medewerkers en anderen die het vak willen leren.
 • Wij informeren onze gasten, medewerkers en leveranciers hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Wij maken transparante afspraken met betrokken partijen over de kwaliteit van ons product en hoe we de kwaliteit bewaken.
 • Wij bepalen naast de financiële impact ook de sociale- en milieutechnische impact van ons product en beperken een eventuele negatieve impact hiervan zoveel mogelijk.
 • Wij proberen waar mogelijk onze gasten en klanten te informeren over- en faciliteren in het verlagen van hun milieubelasting.
 • Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van het duurzame karakter van ons bedrijf. Dit doen we door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen én het terugdringen van het verbruik van gas, water, electriciteit en fossiele brandstoffen.
 • Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces en richten ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkend milieu-, duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.

01/01/2024
Hoeven

Directeur Exploitatie
Tim Berendsen