FIETSVIERDAAGSE 9-10-11-12 MEI 2024
Conferentiecentrum Bovendonk
Discount slider image

FIETSVIERDAAGSE 9-10-11-12 MEI 2024

Bovendonk heeft dit jaar opnieuw de leukste fiets-arrangementen voor jouw hemelvaart weekend! Begin je fietsavontuur bij ons historisch verblijf, ontdek prachtige routes in de omgeving van Halderberge en geniet van speciale arrangementen die perfect aansluiten op jouw ervaring. Na een dag vol ontdekkingen, ontspan en verblijf comfortabel bij Bovendonk. Reserveer snel voor 1- of 2-persoonskamers voordat ze allemaal vergeven zijn!

 

En alsof dat nog niet genoeg is, herintroduceren we een geliefde traditie: de BBQ op zaterdag! Verrijk jouw weekend met heerlijke smaken en gezelligheid. Schrijf je snel in door een e-mail te sturen naar frontoffice@bovendonk.nl en verzeker jezelf van een plekje bij dit culinaire samenzijn. Maak je weekend compleet met de warmte van goed gezelschap en de heerlijke aroma's van onze barbecue!

Missie & Visie

We zetten ons in voor het behoud van het historische Bovendonk-gebouw door het runnen van een conferentiecentrum, hotel en feestlocatie op een verantwoorde manier. Ons doel is gericht op de ontwikkeling van mensen en de samenleving.


Om onze missie te realiseren, streven we naar commercieel succes. De behaalde winst wordt direct geïnvesteerd om Bovendonk te behouden als nationaal monument en bijzondere ontmoetingsplek. We keren geen dividenden uit aan aandeelhouders of bestuursleden. De inkomsten van het conferentiecentrum en hotel komen voort uit cultureel verrijkende activiteiten die bijdragen aan persoonlijke en organisatorische groei in onze snel veranderende samenleving. Bovendonk fungeert als een ideale ontmoetingsplaats voor mensen tijdens belangrijke momenten in hun leven of organisatie. Door Bovendonk te bezoeken, draagt u direct bij aan het behoud van dit historische pand.

Ons streven naar leren en groeien beperkt zich niet tot onze gasten. Als erkend leerbedrijf (SBB) bieden we stages en leerwerkplekken aan op het gebied van Hospitality Management. Door jonge, enthousiaste leerlingen en studenten een leermogelijkheid te bieden, dragen we actief bij aan ons doel om een opleidingscentrum te zijn, met oog voor ons verleden, heden en toekomst.

Sinds januari 2021 is Bovendonk een Leerhotel, waar we met leerwerkplekken en stages de hospitalityprofessionals van de toekomst opleiden.

Duurzaamheid

In lijn hiermee legt Bovendonk grote nadruk op duurzaamheid. Bij Bovendonk streven we ernaar om uw verblijf tot een succes te maken, en dit doen we op een zeer duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. We boeken aanzienlijke vooruitgang op het gebied van duurzaamheid door het doorvoeren van kleine aanpassingen en verbeteringen.

Lees meer...

Geschiedenis


Toen in 1853 het bisdom van Breda werd opgericht, werd de priesteropleiding ondergebracht bij de bisschop van Breda. In 1892 kocht het bisdom de gebouwen en de grond die nog steeds eigendom waren van de Nederlandse staat voor bijna 14.000 gulden. In het najaar van 1895 kreeg Petrus J.H. (Pierre) Cuypers de opdracht om een geheel nieuw seminarie te ontwerpen.

Lees meer...